La candidatura Iniciativa per Molins de Rei – MES presenta els eixos principals del seu programa electoral davant d’una vintena de persones. Volen impulsar un pla de rescat social i posen el compromís en l’atenció a les persones com a línia vermella a l’hora d’establir pactes post-electorals.
La coalició Iniciativa – MES ha elaborat el seu programa electoral i, segons el coordinador de la creació del text, l’actual regidor Sergi Conde, proposen que l’Ajuntament sigui un element “transformador i no només gestor” dels recursos públics. Aquest element transformador ha d’actuar a partir dels “compromisos ètics, la participació ciutadana obrint l’Ajuntament a la ciutadania i la transparència oferint tota la informació de manera entenedora per a tothom”, explica l’ecosocialista.
El partit que governava durant l’anterior legislatura gràcies a una coalició amb ERC i CiU, vol implantar ara aquest tipus d’ajuntament que consideren transformador davant la “improvisació” amb la qual, segons ells, està treballant l’actual govern municipal format per convergents i socialistes. La seva proposta ha estat explicada davant d’una vintena de persones a la seu ecosocialista.
Els altres eixos vertebradors del projecte són la plena ciutadania, la dinamització econòmica, l’ecosistema urbà i el territori i urbanisme. Les deu prioritats de la candidatura són fer un “pla de xoc de rescat social”, com va explicar el candidat Pere García el dia de la seva presentació, implantar una “tarifació social on els que tenen més paguin més i els que tenen menys paguin menys” diferent del sistema de bonificacions de l’actual govern, instaurar una política de “cultura, teixit associatiu i memòria històrica” davant la “política nefasta” en aquest àmbit, utilitzar els carrers com “espais de convivència”, impulsar la reactivació del comerç i la indústria, fer una proposta energètica municipalista per gestionar de manera “eficient” serveis com la llum, l’aigua i el gas des de la sobirania que pot aportar la creació d’una “empresa municipal de serveis”, teixir “treball en xarxa i recuperar equipaments en desús”, impulsar un “urbanisme integrador”, apostar per una gestió municipal “ètica, transparent i participativa” dedicant un 5% del pressupost municipal a participació i, també, “defensar el dret a decidir el futur polític de Catalunya”.
Altres punts del programa d’Iniciativa – MES són la reforma de l’antiga Nacional II pensant en l’arribada del Trambaix a Molins de Rei de forma contrària a la proposta de CiU, partit que considera que no s’ha d’esperar més per reformar aquest punt de Molins de Rei. Un aspecte on sí que tenen punts en comú amb altres partits com el PSC, ERC i la mateixa Convergència és en la creació de les regidories de barri.
L’atenció a les persones, línia vermella
Després de fer una aposta per un procés de confluència que va acabar amb la creació d’un document de compromís ètic signat per diferents partits, a Iniciativa – MES es pensa en formar un “govern ampli d’esquerres” després del 24 de maig. Tot i voler posar èmfasi en “els punts d’acord” i no en les diferències, segons el candidat Pere García la línia vermella que el seu partit no està disposat a negociar és “l’atenció i el drets de les persones” posant el seu “pla de rescat social” i els plans de treball per generar ocupació com a dos elements indispensables la pròxima legislatura.
Segons el responsable de MES a Molins de Rei i número quatre de la llista, Manel Monllaó, després de les eleccions s’ha de “buscar el 80% de coses que ens uneixen”. Monllaó considera la “transparència, la regeneració democràtica i l’ètica política” com temes especialment importants a l’hora de negociar amb altres formes polítiques. Conde resumeix aquesta postura com “línies vermelles en el què i blanques en el com”, matisant que el més important pel seu partit són les intencions i objectius i no tant les vies per aconseguir-ho.
A la vista de la lista de ICV, y viendo las edades de los candidatos, podemos afirmar : “A la vejez viruelas, Siempre va bien sacarse unos dineritos extra a las jubilaciones, Las ayudas que ICV vol impulsar amb un pla de rescat social, posant l’atenció a les persones com a línia vermella i diuen que volen un ajuntament “transformador, no se pueden hacer ya son responsabilidad de la Generalitat y no del Ajuntament..
Ya empezamos con los criterios comunistas trasnochados de antes, el de crear un “pla de xoc de rescat social”, implantar una “tarifació social” , actuar de amigos de Montoro, “els que tenen més paguin més IRPF i els que tenen menys paguin menys” , que significa eso de impulsar la “reactivació del comerç i la indústria”, “atenció i drets de les persones”, “pla de rescat social” , “plans de treball” pohibidos por los ayuntamientos que no podran realizar , a pesar de las promesas, de generar ocupació. i fer
una “proposta energètica municipalista” per gestionar de manera “eficient” serveis com la llum, l’aigua i el gas des de la “sobirania” , El gas tambien , que pot aportar la creació d’una “empresa municipal
energia , “treball en xarxa i recuperar equipaments en desús tipo Mallolis, La Casona, Casablanka,
La Mola, El Terraple, Avda Barcelona, i la idea de que eramos pocos y pario la abuela, que tenen punts
en comú amb altres partits com el PSC, ERC i la mateixa Convergència és en la creació de les regidories de barri.
No sera dificil formar un “govern ampli d’esquerres” després del 24 de maig ya que los de ERC-Molins ya les ha hecho un guiño en eso de los pactos : “fer un govern d’esquerres”, de que “hi ha millor relació
amb els partits d’esquerres a l’oposició que amb l’actual govern”, que ERC-Molins te bona sintonia amb , PSC, la CUP i Iniciativa. Pregunta, ¿Los de PSC y los de iCV son ahora independentistas? , Después de las elecciones del 24, en función de los resultados, ERC-Molins hará lo que se le mande desde la central del ERC, y es obvio que ya hay acuerdos ERC con CIU