Experts del centre demanen a les famílies de persones represaliades pel franquisme i el nazisme poder consultar documents com cartes o fotografies. Durant els dijous de maig i juny, membres del grup de recerca seran a la Federació Obrera per trobar-se amb les famílies.
Crida a la ciutadania per col·laborar en un estudi d’història local. El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL) demana ajut a les famílies i coneguts de persones que es van exiliar després de la Guerra Civil, durant franquisme o que van ser deportades als camps nazis per recopilar informació.
La documentació s’inclourà en l’estudi ‘L’exili de 1939 i els deportats als camps d’extermini nazis’, una recerca que busca explicar les històries de les persones de la comarca represaliades pels règims feixistes. Segons informa el centre en un comunicat, ja hi participen fins a 50 persones de tot el Baix Llobregat.
Ara, el grup d’investigadors que s’encarrega d’incloure molinencs a l’estudi ha demanat poder consultar o reproduir informació que puguin tenir les seves famílies com cartes, diaris, memòries, fotografies, carnets o certificats.
Trobades a la Federació Obrera
Aquest grup, format per Jordi Castellví, Xavier Martí, Carles Martínez, Anna Simón i Gemma Tribó; serà a la Federació Obrera durant els dijous de maig i de juny de les 17 a les 19 hores per facilitar el contacte amb les famílies.
Qui tingui aquesta informació, també es pot posar en contacte amb els experts trucant a Ràdio Molins de Rei o adreçant-se al correu electrònic cecbll@llobregat.info amb l’assumpte ‘Recerca Molins de Rei’.
Arran les troballes d’aquest estudi, el ple municipal va aprovar el passat febrer instal·lar plaques commemoratives a prop de les cases o llocs de feina de cinc molinencs que van ser deportats als camps d’extermini.