Durant el matí de diumenge, la música popular de Marcel Marimon ha aterrat al pati de la Federació Obrera per reivindicar l’escola en català. L’Ateneu defensa la necessitat de prendre decisions en matèria d’educació per motius “pedagògics i no polítics”.
Música, bon ambient i un lema fet amb guix en defensa de l’escola en català. L’Ateneu Mulei ha organitzat durant el matí d’aquest diumenge un vermut musical per vetllar per l’educació i la llengua al pati de la Federació Obrera. El concert ha comptat amb la col·laboració de l’Assemblea Groga, Òmnium Molins, Plataforma per la Llengua i l’Assemblea Nacional Catalana de Molins de Rei.
Des que a finals de novembre una sentència del Tribunal Suprem va dictaminar que el 25% de les classes s’han de fer en castellà, la immersió lingüística i l’escola en català tornen a estar a primera plana del debat polític.
En aquest sentit i per donar el seu suport “a l’escola i als mestres” i garantir que els plans docents es facin “pedagògicament i no políticament”, l’entitat ha organitzat un concert del músic Marcel Marimon, segons explica Sergi Ruiz, portaveu de l’Ateneu, a Viu Molins de Rei. Amb la seva guitarra, Marimon ha tocat cançons populars “que parlen sobre la imposició lingüística que s’arrossega des de fa 300 anys”.
“No canviar la llengua”
A banda del concert, els infants assistents han decorat un mural pintat amb guix al terra del pati on es pot llegir el missatge ‘Ara i sempre, escola en català’. L’acte s’ha tancat amb la lectura d’un manifest que, a banda de l’educació, ha defensat la necessitat de què els catalanoparlants “no canviïn la llengua” només perquè s’intueix que l’altra persona no sap l’idioma.
El concert arriba un dia després de la multitudinària manifestació organitzada per Somescola a Barcelona. “Volíem que l’endemà el poble se seguís mobilitzant en favor de la llengua i reivindicar la importància dels Països Catalans”, conclou Ruíz.