El projecte té com a objectiu impulsar l’interès de les persones grans per continuar enriquint-se de nous coneixements. L’aula compta amb una programació de cinc sessions sobre temes com el feminisme, l’art o les noves tecnologies.
Mai és tard per gaudir del plaer d’aprendre. Aquesta és la premisa de les Aules d’Extensió Universitària, un projecte que es desenvolupa des de diverses universitats per a totes aquelles persones que, en arribar a la jubilació, volen continuar enriquint-se de nous coneixements només pel plaer de continuar formant-se. Aquest mes de febrer, Molins de Rei, ha estrenat la seva Aula d’Extensió Universitària per a gent gran, vinculada al projecte ‘La Universitat a l’abast’ de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).
L’Aula d’Extensió Universitària de Molins de Rei, de moment, compta amb una programació de cinc sessions que es desenvoluparan durant aquest primer semestre de l’any. Les conferències comprenen un seguit de temes diversos, com ara l’art, el feminisme o les noves tecnologies. Salvador Auberni, president de l’aula, va assegurar durant la presentació que l’objectiu principal d’aquestes és que les persones grans estiguin connectades amb el present “ja que aquesta també és la nostra època”.
En aquest sentit, l’aula advoca per impulsar l’interès de les persones grans per continuar absorbint coneixement i, segons apuntava Auberni, també és una eina que lluita per desestigmatitzar la gent gran. “Ser una persona gran no és pejoratiu i cal que acceptem la nostra realitat perquè no ens limiti a continuar aprenent”, va afirmar el director.
Una petita història del teatre català
Aquest dimarts es va realitzar la primera sessió de l’Aula d’Extensió Universitària a càrrec de Xavier Albertí, músic, compositor i director d’escena que fins a l’any 2021 va ser director artístic del Teatre Nacional de Catalunya (TNC). La sessió es va dur a terme a la sala d’actes de la biblioteca El Molí sent un èxit de públic.
Sota el nom de ‘Petita història del teatre català: Margarida Xirgu’, Albertí va fer un repàs històric de la disciplina escènica catalana des del segle XVI fins a l’actualitat a través de la història de l’actriu molinenca Margarida Xirgu. Albertí, en la seva conferència, va focalitzar el valor cultural dels teatres i la seva importància en la història de la societat política i civil catalana, tot fent èmfasi en el seu desenvolupament.
Xavier Alberti, Nadia Ghulam, Begoña Alberdi, Joan Manuel del Pozo i Antoni Bassas
L’aula ja té la programació definida fins el pròxim mes de juny. Els ponents seran els següents: Nadia Ghulam, el 21 de març; Begoña Alberdi de Miguel, l’11 d’abril; Joan Manuel del Pozo, el 15 de març; i Antoni Bassas, el 13 de juny.